CNC Freze Ucunun Kaplaması Nasıl Seçilir?

CNC Freze Ucunun Kaplaması Nasıl Seçilir?

Müşterilerimizin çoğu çeliği işlemek için kesici uçlar kullanır. Ancak çeliğin pek çok çeşidi olduğu için, farklı sertlikteki çelikler için farklı kaplamaya sahip kesici uçlar kullanılmasını tavsiye edeceğiz. Bu yazıda, yumuşak çelik, orta karbonlu çelik, paslanmaz çelik hakkında bilgi vereceğiz. Ayrıyeten farklı uç kaplama sınıflarını ve freze ucu kaplaması hakkında da bilgi vereceğiz.

Yumuşak çelik nedir?

Karbon içeriği %0.25’ten az olan bir tür karbon çeliğidir. Düşük mukavemeti, düşük sertliği ve yumuşaklığından dolayı yumuşak çelik olarak da adlandırılır.

Orta karbonlu çelik nedir?

Karbon içeriği %0.25 ~ %0.65 olan bir tür karbon çeliğidir. Çoğu yüksek kaliteli karbon yapı çeliğini ve bazı yaygın karbon yapı çeliğini içerir. Bu tür çelik çoğunlukla çeşitli mekanik parçalar yapmak için kullanılır ve bazıları mühendislik yapısal parçaları yapmak için orta karbonlu çelik kullanılır.

Paslanmaz çelik nedir?

Havaya, buhara, suya ve diğer zayıf aşındırıcı ortamlara veya paslanmaz çeliğe dayanıklı paslanmaz aside dayanıklı çeliğin kısaltmasıdır ve kimyasal aşındırıcı ortamlara (asit, alkali, tuz ve diğer kimyasal aşındırma) dayanıklı çeliğe aside dayanıklı çelik denir. Paslanmaz çeliğin sertliği genellikle hrc 56-58’e ulaşır, korozyon direnci ve insan doğası çok güçlüdür, alet imalatında yaygın olarak paslanmaz çelik kullanılır.

Süper alaşım nedir?

600 ℃’nin üzerindeki yüksek sıcaklıklarda ve belirli stresler altında uzun süre çalışabilen demir, nikel ve kobalt esaslı bir metal malzeme türüdür. Mükemmel yüksek sıcaklık dayanımı, iyi oksidasyon direnci ve sıcak korozyon direnci, iyi yorulma performansı, kırılma tokluğu ve diğer kapsamlı özelliklere sahiptir. “Süper alaşım” olarak da bilinir. Süper alaşımlar esas olarak havacılık ve enerji alanlarında kullanılır.

Titanyum alaşımı nedir?

Titanyum ve diğer metallerden yapılmış çeşitli alaşımları ifade eder. Titanyum, 1950’lerde geliştirilen önemli bir yapısal metaldir. Titanyum alaşımı yüksek mukavemete, iyi korozyon direncine ve yüksek ısı direncine sahiptir. 1950’lerden 1960’lara kadar, uçak motoru için yüksek sıcaklık titanyum alaşımı ve uçak gövdesi için yapısal titanyum alaşımı esas olarak geliştirildi.

Frezeleme Elmas Ucu

Paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar

Başlık