Endüstriyel Takımlar ve Malzemeler Nelerdir?

Endüstriyel Takımlar ve Malzemeler Nelerdir?

ENDÜSTRİYEL TAKIMLAR VE MALZEMELER

Endüstriyel takımlar  üretiminde kullanılan teknolojiler, hem işlevleri hem de görünümleri bakımından çok daha gelişmiş haldedir. Ek olarak hareket kontrol sistemleri küçük ve çok fazla kablo gerektirmeyen yapılardandır. Buna rağmen kapsamlı konumlandırma çözümlerinin tüm işlevlerini sunabilmektedir.

ENDÜSTRİYEL KESME ALETLERİ

Kesici takımlar, metal işleme süreçlerinin en önemli parçalarından biridir. Ayrıca kesme takımları sağlayan uzun vadeli bir üretim ortağına sahip olmanız, uygulama başarınız için çok önemlidir.

Yeni malzemeler ve karmaşık geometrili projeler gibi zorlukların üstesinden gelmek için daha verimli ve yenilikçi CNC takımları yaratma arayışı, üretimde sürekli yüzleşmeniz gereken durumların başında gelir.

Bu nedenle kesici takım konusunda bir çözüm ortağının neden kilit öneme sahip olduğunu anlamak kolaydır.

endustrıyel-takimlar-ve-malzemeler-nelerdır-kesıcı-takimlar-nelerdır

Kesici Takımlar Nelerdir?

ENDÜSTRİYEL UYGULAMALAR İÇİN TAKIMLAR VE ÇÖZÜMLER

Üretimde verimliliği artırmak için yeni teknolojiler ve malzemelere uyum sağlamak önemli bir yere sahiptir. Dolayısıyla doğru çözümleri edinmek, işletmenizin bu süreci güvenli ve tutarlı bir şekilde hızlandırmasına olanak tanır.

YOLLUK MEMESİ ÇÖZÜMLERİ

Yolluk memeleri, erimiş plastiğin ekstrüzyon memesinden kalıp boşluğuna girmesine izin veren bir açıklık oluşturmaktadır. Ek olarak parçanın sertliği önemlidir. Çünkü yolluk, genellikle toplayıcı ya da diğer endüstriyel robotların üretim döngüsü sonunda üretilen parçaları çıkarmak için tuttuğu yerdir.

Yolluk Memesi Nedir?

Bileşen temizliği için bir teknik geliştirin. Ayrıca bileşen yapışması gibi sorunların neredeyse %90’ı, çözme girişimlerinin çiziklere ve alttan kesmelere neden olarak sorunların daha da kötüleşmesine ve çözüm maliyetinin artmasına neden olur. Bu nedenle operatörleri pirinç takımların kullanımı konusunda eğitmek için biraz zaman ayırmanız gerekmektedir.

endustrıyel-takimlar-ve-malzemeler-nelerdır-endustrıyel-aletlerde-verımlılık-nasil-arttirilir

Endüstriyel Aletlerde Verimlilik Nasıl Arttırılır?

RAYBALAMA ÇÖZÜMLERİ

Karbür takım üreticileri, müşteri ihtiyaçlarını karşılamak üzere hem standart hem de özel yapım raybalar üretirler. Değiştirilebilir özellikteki raybalar genellikle takım çeliğinden gövdeleri bünyelerinde barındırmaktadır.

Uçların hızlı bir şekilde değiştirilebilmesi, kullanılmış ucun saklanabilmesine ve gerekli durumlarda yeniden taşlanabilmesini sağlar. Bunun için oldukça idealdir. Günümüzde kullanılan raybaların çoğu, işlenecek malzemeye uygun kaplama ile kaplanmış halde gelmektedir.

endustrıyel-takimlar-ve-malzemeler-nelerdır-kesıcı-takimlar-ve-raybalar

Kesici Takımlar ve Raybalar

ENDÜSTRİYEL ALETLERDE VERİMLİLİK NASIL ARTIRILMAKTADIR?

Aşağıdaki yöntemleri kullanarak ve güvenilir bir makineye sahipseniz üretimi hızlı bir şekilde artırmanız mümkündür.

UYGUN KESME TAKIMLARINI UYGULAYIN

Karbür takımlar, HSS takım uçları ile karşılaştığında tokluk ve kesme hızları bakımından dört kat yüksek performanslıdır. Bu karbür takımlar, güçlü çelik boruların işlenmesinde daha yüksek kesme hızları ile kullanılmaktadır.

Ayrıca takım ucunun kaplanması, yüksek hızda işleme gibi faaliyetlerde yaygın olarak tercih edilmektedir. Kaplama, takımın performansını artırırken yüksek hızlarda üretilen sıcaklığa karşı da dayanıklılık sağlar.

endustrıyel-takimlar-ve-malzemeler-nelerdır-endustrıyel-kesme-aletlerı-ve-uygulama-alanlari

Kesme Aletleri ve Uygulama Alanları

GEREKSİNİMLERİNİZİ KARŞILAMAK İÇİN TASARLANMIŞ EKİPMANLAR

Gereksinimlerinize uygun doğru ekipmanı seçmeniz önemlidir. Bu konuda takım sağlayıcınızla yapacağınız bir görüşme sonunda, işleme uygulamalarından en iyi sonuçları almanız için gereksinimlerinizi belirlemek daha kolay olacaktır. Ayrıca, üretim hacminiz ve işleme standartlarınız da doğru ekipmanı seçmeniz için göz önünde bulundurmanız gereken faktörler arasındadır.

İşleme süresi optimizasyonu, maksimum üretkenliği sağlamaktadır. Ayrıca işleme sürecinde güvenliğin garanti edilmesi için doğru ekipman ve takımların tercih edilmesini gerektirmektedir.

endustrıyel-takimlar-ve-malzemeler-nelerdır-uretım-nasil-ıyılestırılır

Endüstriyel Üretim Nasıl İyileştirilir?

ÜRETİMİ İYİLEŞTİRMEK İÇİN DOĞRU MOTORU SEÇİN

Elektrikli tahrik, bir noktadan sonra maksimum ısıya ulaşır. Bu durum büyük olasılıkla makine motorunun yetersiz olduğunun göstergesidir. Bu durumda en iyi motor tipi sizce hangisidir? Pnömatik, hidrolik ve elektrikli olmak üzere farklı motor tiplerine rastlamış olmalısınız.

Motor seçiminiz, yatırım yapmak istediğiniz tutara, kompresör kullanılabilirliği gibi faktörlerden etkilenmektedir. Güç çıkışı her motor için farklılık gösteren bir ölçüdür.

Kalın borularda, çift hidrolik ya da pnömatik motor düşünebilirsiniz. Motor, üretkenliği optimize etmenize, kusursuz ve verimli işleme süreçleri elde etmenize olanak tanır.

Paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar

Başlık