Kesici Takım Bileme Makineleri Nelerdir?

Kesici Takım Bileme Makineleri Nelerdir?

Matkap Bileme Parmak Freze Bileme ve Takım Bileme Makineleri

Matkap, parmak freze ve takım bileme makineleri belirli bileme işlemlerini yapmak üzere tasarlanmış makine çeşitleridir. Kesici takım bileme makineleri bu süreci aşındırıcı bir tekerlek vasıtasıyla gerçekleştirir.

Bileme makineleri, belirli bir süre kullanılan aşınan takımları yeniden bileyerek bu yenileme işlemine ihtiyaç duyulan endüstrilerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Dolayısıyla kesici takımı değiştirme ihtiyacını ortadan kaldırır ve maliyetlerde önemli ölçüde tasarruf sağlar.

Heikenei Freze Bileme Makinası Tayvan
Heikenei Matkap Bileme Makinası Tayvan
Heikenei 4-14 mm Ağız ve Yanak Freze Bileme Makinası Tayvan

Matkap Bileme Makineleri

Bu makineler, HSS helezon matkapların ve sert metalin bilenmesi gibi işlemler için uygundur. Ayrıca tasarımı sayesinde bileme işlemi için bir uzmana gerek duymadan bileme işlemleri yapılabilir. Sonuç olarak bileme süreci gayet hızlı, doğru ve gerçekleştirilmesi kolaydır.

Parmak Freze Bileme Makineleri

Parmak freze bileme makineleri, HSS ( yüksek hız çeliği) ve HM (sert metal) malzemeden üretilmiş parmak frezelerde bileme ve keskinleştirme işlemi için uygundur. Ek olarak matkap bileme makinelerinde de olduğu gibi parmak freze bileme makineleri de uzman bir operatörün sürece dahil olmasını gerektirmez. Bu sayede doğru, hızlı ve kolay kullanım özellikleri sunar.

Takım Bileme Makineleri

Genel olarak takım bileme işlemleri için uygundurlar. Özellikle sert lehimli torna takımları, HSS ve HM gibi malzemelerden üretilen takımların bilenmesi için uygundur.

Paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar

Başlık