Matkap Bileme Makinesi Nasıl Çalışır?

Matkap Bileme Makinesi Nasıl Çalışır?

Matkap bileme makinesi nedir?

Matkap bileme işlemlerini hem zamandan tasarruf ederek, hem kusursuz bir şekilde yaparak hem de kolaylıkla gerçekleştirerek yapabilmek için tasarlanmış, neredeyse tamamen otomatik olarak üretilmiş cihazlara matkap bileme makinası denir. Matkap Ucu Bileme Makinesi Çeşitleri, Matkap Ucu Bileme Makinası Modelleri, Heikenei Matkap Bileme Makinası, Vertex Matkap Bileme Makinası, Uygun Matkap Bileme, Ucuz Matkap Bileme, Matkap Bileme Makinesi

Matkap nasıl bilenir?

Matkap uçlarımız, ister hava çeliği olsun, ister ise elmas yani karbür olsun helisel yapısı gereği kusursuz bilenmesi, manuel olarak neredeyse imkansızdır. Bu yüzden bu bileme işlemlerinin, bu iş için tasarlanmış olan makinelerde yapılması gerekmektedir. Bu işlemi elde manuel olarak yapabilmek için matkap bileme teknikleri geliştirilmiş olsa da, matkapların helisel yanakları ve tasarımları nedeni ile otomatik makinalarda alınacak verimi yakalamak mümkün değildir.

Heikenei Ø3-13 Matkap Ucu Bileme Makinesi

Heikenei Ø3-13 Matkap Ucu Bileme Makinesi

Heikenei Ø3-20 Matkap Ucu Bileme Makinesi

Heikenei Ø3-20 Matkap Ucu Bileme Makinesi

Matkap bileme makinası ile nasıl bileme yapılır?

Bu cihazlarda bileme yapmak, manuel işlemlere göre oldukça basittir. Öncelik ile bu cihazlarda bulunan, pensler yardımı ile, matkabımıza uygun olan ölçüye göre, ölçü sabitlemesi gerçekleştirilir. Bu sabitleme, her ölçü için ayrı olarak yapılmalıdır ki, bileme esnasında yanak ve uçlarda kaymanın önüne geçilebilmelidir. Bunun üzerine sırası ile matkaplar uç ve yanak bileme yuvalarına oturtulur ve cihazlarda belirtilen yönlere göre çevirerek bilemeleri otomatik olarak yapılır. Cihazların içerisinde bulunan bileme taşları, ürünün bileme bölgesine, ergonomik yapısı itibari ile girip çıkarak gereken bilemeyi gerçekleştirir. Bileme cihazları kendileri için belirtilmiş ölçü aralıklarında, tüm çaplarda bilemeleri gerçekleştirmektedir. Bunun yanı sıra hava çeliği matkaplar ve karbür matkaplar (elmas matkaplar) için ayrıca matkap bileme taşları bulunmaktadır. Bilemelerde iki farklı hammadde ürün için, ayrıca taşlar kullanılmalıdır. Aksi taktirde bileme işlemi gerçekleştirilemez. Daha detaylı ve görsel bilgilere sahip olabilmek için çeşitli web sitelerinde matkap bileme makinası video araştırması yapılarak, görsel olarak da bilgi sahibi olunabilir.

Matkap bileme makinası çeşitleri

Matkap bileme makinalarının, piyasada çeşitli ölçülere göre tasarlanmış ve, yapısal olarak farklılıklar gösterilen çeşitleri de bulunmaktadır. Sadece matkap bileyebilen, hem matkap hem de freze bileyebilen, kesim yapabilen çeşitleri ile beraber, bunlara bağlı olarak ölçü aralıkları farklı olan ve ergonomik yapıları ile farklılık gösterebilen çeşitleri de mevcuttur. Piyasa da bu ürünlerden bir çok marka ve model bulunması ile beraber, çok ekonomik olan modelleri de bulunmakta ancak, bileme sağlığı, ürün kalitesi, garantisi ve menşei durumları dolayısı ile en doğru seçimi yapabilmek yüksek ölçüde önem arz etmektedir.

Matkap bileme makinesi seçimi nasıl yapılmalıdır?

Matkap bileme makinalarının seçimleri, bileme yapılacak ölçülere, kaliteye, var ise garantiye, bilinen ve tanınan bir markaya ait güvene dayalı olarak çeşitli kriterlere göre yapılmalıdır. Öncelik ile sirkülasyon derecesi en yüksek olan matkap uçlarına dayalı olarak, matkap bileme makinasının ölçü aralıkları arasında gereken seçim yapılmalıdır. Ayrıca cihazın hem karbür hem de hava çeliği ürünleri bileme yapabilmesi durumu göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer iki tip malzeme de bilenecek ise buna göre cihazın seçilmesi ve iki tip malzemeye göre de ayrı ayrı olacak olan taş çeşitlerinin de temin edilebilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu cihazlarda belirli ölçü aralıkları olması durumunda bile bu ölçü aralıkları içerisinde ayrılan ayrı ölçü aralıkları da bulunmaktadır. Örneğin 4-13 ölçü aralığında bulunan bir cihaz için, 4-7 ve 7-13 ölçüleri için ayrıca ölçü bileme taşları bulunmaktadır.

Karbür matkap nasıl bilenir?

Matkap bileme makinalarının tüm matkap uçları bileyebilmesi ile beraber, bileme de kullanılacak matkap bileme bıçak aparatı konusu da büyük öneme sahiptir. Özellikle bilenecek ucun hammaddesine göre, bileme taşının seçimi çok önemlidir. Karbür matkaplar için, karbür, yani diğer bir adı ile elmas matkapların bilenmesinde, karbür için üretilmiş, özel karbür bileme taşları kullanılmalıdır. Aksi taktirde yapısı ve hammaddesi itibari ile bileme gerçekleştirilemeyecektir. Ayrıca bileyecek makinanın ölçü aralıkları baz alınarak ve bilenecek ucun ölçüsüne göre olan taş ölçüsü itina ile seçilerek işlem yapılmalıdır.

Hava çeliği HSS matkap ucu nasıl bilenir?

Hss yani hava çeliği matkap uçları da aynı karbür ürünler gibi bu cihazlarda bilenebilmektedir. Ancak bu cihazlarda, karbür ürünlerde olduğu gibi kendine özel olan hava çeliği bileme taşları kullanılmalıdır. Aksi taktirde hava çeliği ürünlerin bilemesinde gereken performans alınamaz.

Matkap ucu bileme makinası fiyatları

Matkap ucu bileme makinalarının fiyatları, marka, model, ölçü aralığı, menşei gibi durumlara göre değişiklik gösterebilmektedir. En iyi kalite için en ekonomik fiyat garantisi veren Heikenei ürünlerini tercih etmeniz, işiniz ve maliyet açısından size büyük avantaj sağlayacaktır. Ayrıca Ata Teknik hırdavat bünyesinde, Vertex, Krasnic ve Tokiwa gibi marka alternatifleri de en iyi fiyat garantisi ile siz değerli müşterilerimize, tüm modelleri ile sunulmaktadır.

Matkap Uçlarını Neden Matkap Bileme Makinesi ile Bilemeliyiz?

Karbür ve hava çeliği matkaplar, sanayi de en çok kullanılan ürün gruplarıdır. Özellikle karbür özellikli olan ürünler, çok kullanıldığı da baz alınarak bakıldığında maliyet açısından, kullanıcıya büyük bir külfet oluşturmaktadır. Bu yüzden bu tip ürünler için geri dönüşüm yani bileme yöntemine gidilmektedir. Piyasada çeşitli bileme yolları yapılmakta olup, bu işi meslek haline getirmiş olan bileme firmaları da bulunmaktadır. Piyasada bir çok firma bu bileme firmaları ile anlaşarak, bileme işlemlerini bu şekilde çözmektedir. Ancak hem maliyet hem de zaman tasarrufu bakımdan bu işlem, kullanıcıları yormaktadır. Bu yüzden matkap bileme makinası ürünlerini kullanıcıların fabrika ve atölyelerinde kendi bünyelerinde bulundurması her zaman ekonomi ve zaman tasarrufu açısından, üst düzeyde bir verimlilik sağlamaktadır. Bileme firmalarının vermiş olduğu termin tarihleri hem çok geç olabilmektedir. Ayrıca kendi bünyesinde bir defa ödeme yaparak alabileceği bir cihazda, yok denecek kadar bir maliyet ile bileme yapabilmektedir. Ancak bileme faaliyeti gösteren bir firmada bu bilemeyi yaptırdığı taktirde, her bir birim bileme yaptırdığında, ayrıca ücretlendirme ile karşılaşılacaktır. Bunlara istinaden bir matkap bileme makinası kullanıldığında, tüm bu dezavantajlardan sıyrılarak bir zaman tasarrufu sağlanacak, iş sürekliliği bozulmayacak ve yüksek düzeyde tasarruf sağlanacaktır.

Neden Tercih Edilmeli?

Bu cihazların alımı yapılırken, çeşitli tercih sebeplerinin yanı sıra, ürünü kullanırken kafamızda oluşan diğer soruları da cevaplıyor olması gerekmektedir. Matkapları elle yani manuel olarak bilemeye kalkışır isek matkap bileme açısı nasıl hesaplayacağımızı düşünmemiz gerekecektir. Ancak bu tip matkap bileme makinalarını kullanacak isek eğer bir matkap bileme açısı kaç derecedir diye bir soru ile karşılaşılmaz. Çünkü bu cihazlar kullanıldığında otomatik bileme yapması nedeni ile bu tip hesaplamaları yapmanıza gerek kalmamaktadır. Bu cihazlar piyasada ikinci el matkap bileme makinası olarak da aranmakta, ancak bu cihazların, daha önceden nasıl kullanıldığı bilinmemekte olduğundan, sıfır ürünleri tercih etmek her zaman daha sağlıklı olacaktır. Matkap ucu bileme makinası sahibinden tanıyarak bile alınsa, kullanılmamış bir ürün her zaman size daha sağlıklı bir sonuç verecektir. Özellikle karbür matkaplarda, yüksek maliyet nedeni ile bir matkap bileme tezgahı sahibi olmak, her zaman hem vakit hem de maliyet açısından çok büyük bir avantaja sahip olmak anlamına gelmektedir. Bu sebeplerden ötürü, karbür matkap bileme makinası sanayi işletmelerinde olmazsa olmaz denebilecek bir cihaz olarak yerini almaktadır. Ve matkap bileme aleti denildiğinde akla gelen ilk cihazlar bunlardır. Ayrıca bu cihazların, hem matkap bileme hem de freze bileme yapabilen tipleri olan matkap ve freze bileme makinası olarak üretilen tipleri de de mevcuttur. Heikenei bünyesinde bu cihazlarda çeşitli özelliklerde mevcut bulunmaktadır.

Paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar

Başlık