Matkap Ucu Sınıflandırması ve Avantajları

Matkap Ucu Sınıflandırması ve Avantajları

Hepimizin bildiği gibi, doğru semente karbür matkap ucu seçimi, delme verimliliğini artırmak ve her bir deliğin işleme maliyetini azaltmak için yardımcı olur. Karbür matkap uçları sınıflandırması yaparsak günlük hayatta dört yaygın karbür matkap ucu vardır.

Bunlar, semente karbür matkaplar, semente karbür değiştirilebilir kesici uçlu matkaplar, kaynaklı semente karbür matkaplar ve değiştirilebilir karbür matkaplar, bu matkap ucu sınıflandırması içinde yer alır.

Her tür matkap ucunun belirli işleme koşullarına uygun faydaları vardır, peki farklı sinterlenmiş karbürlerin avantajları nelerdir?

Farklı Sinterlenmiş Karbürlerin Avantajları Nelerdir?

Bir tür merkezleme işlevi olarak karbür matkap ucu, derin delik işleme için kullanılabilir. Daha yüksek işleme doğruluğu ve yeniden taşlanma gibi özelliklerinin yanında yeniden kullanma avantajlarına da sahiptir. Genel olarak, 7 ila 10 kez tekrar tekrar taşlanarak kullanılabilir. İşleme sürecinde, işlem maliyetlerimizi azaltabiliriz. Semente karbür değiştirilebilir kesici uçlu matkap ucu, merkezleme işlevi olmayan tek kullanımlık bir kesici uçtur. Daha düşük maliyet, farklı işlemler için daha geniş ürün yelpazesi ve zengin çeşitlilik avantajlarına sahiptir. Semente karbür değiştirilebilir kesici uçlara sahip matkaplar, çok çeşitli delikleri işleyebilir ve işleme derinliği, torna tezgâhlarına ve diğer döner işleme makinelerine uygulanabilen 2D ile 5D (D, deliktir) arasında değişir.

Kaynaklı ve sert alaşımlı matkap ucu, küçük kesme kuvvetine sahip kendinden merkezli geometrik kenar tipini benimser ve matkap ucu 3 ila 4 kez yeniden taşlanabilir. Başlıca avantajı, iyi talaş kontrolü elde edebilmesi, işlenmiş deliğin yüzey finisajının ve boyut ve konumlandırma doğruluğunun da iyi olmasıdır. Ana uygulama alanları CNC işleme merkezleri, CNC torna tezgâhları veya diğer yüksek sertliğe sahip yüksek hızlı takım tezgâhlarıdır.

CNC İşlemede U-Drill Matkabın Verimini Nasıl Artırırım?

Değiştirilebilir tip kesici takım semente karbür, bir merkezleme işlevine ve eksiksiz bir aralığa sahiptir ve aynı kesici şaft, farklı işleme malzemelerine karşılık gelen çeşitli çaplara sahip kesici kafalarla da donatılabilir. Ek olarak, işleme verimliliği de dikkat çekicidir ve işleme doğruluğu nispeten yüksektir. Çelik malzemeleri işlerken çelik matkap gövdesi, başlığı en az 20 ila 30 kez değiştirebilir ve bu da üretim maliyetini etkili bir şekilde azaltabilir.

Gerçek üretimde yüksek hızda delme yapıldığında, hassasiyet ve verimlilik gerektiren kendinden merkezleme fonksiyonlu bir matkap gereklidir. Merkezleme işlevine ek olarak, sert matkap ucu ve değiştirilebilir bit tipi semente karbür matkap ucu yüksek doğruluğa sahiptir ve genellikle IT6-IT9 seviyesine ulaşabilir.

Bu nedenle, şu anda sert matkap uçlarını ve değiştirilebilir uç tipi semente karbür matkap uçlarını seçeceğiz. İkisi arasında seçim yapmak gerektiğinde; karbür matkap ucunun sertliği daha üstündür.

Paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar

Başlık