Tungsten Karbür Kesici Takımlar Kullanmanın Faydaları

Tungsten Karbür Kesici Takımlar Kullanmanın Faydaları

Tungsten karbür kesici takımlar, performansı mükemmel olan tungsten karbür malzemeden üretilmektedir. Karbür takımların sunduğu faydalar nelerdir? Bu makalede bu konuya yoğunlaşıyoruz.

1.Yaygın Uygulama Alanı

Çelik yerine kesici takım olarak karbür bir takım seçmenin ana avantajı, tungsten karbürün tokluğu ve hasarlara karşı direncidir.

Sert malzemeleri keserken çelik bir takım daha kırılgandır. Ancak tungsten karbür bir takım kullanıldığında, işlemi gerçekleştirecek kadar dayanıklıdır.

Güçlü malzemeler işlenirken, karbür takımlar daha dayanıklı bir seçenektir. Bu takımlar sağlam olmaları nedeniyle sert malzemeleri delik geçebilirler. Tüm bu nedenlerle tungsten karbür takımlar, taş, cam, seramik, metaller, sert ağaçlar ve benzeri malzemeleri geniş çapta işleyebilirler.

MTE KSM Komple Sert Metal Parmak FREZE 6/8 Ağızlı Uzun
MTE KSM Komple Sert Metal Küresel Başlı Parmak FREZE 4 Ağızlı – Uzun
MTE KSM Komple Sert Metal Küresel Başlı Parmak FREZE 2 Ağızlı – Uzun

2.Daha Uzun Süre Keskin Kalır

Dairesel bir tungsten karbür kesici, çelik ile karşılaştırıldığında sunduğu yüksek sertlik nedeniyle keskinliğini çok daha uzun süre korumaktadır. Aynı zamanda çelik bir kesiciden çok daha yavaş körelebilmektedir.

Bu durum sık sık keskinleştirme gereksinimi olmayacağı anlamına da gelmektedir. Ayrıca hem ek zaman hem de çabayı önemli ölçüde azaltmaktadır. Öte yandan, bazı nadir durumlarda bir karbür takımı da bilemeniz gerekebilmektedir. Takımın keskin kalma yetenekleri özellikle etkileyicidir. Dolayısıyla bu tür takımları kullanmak genel verimliliğe katkıda bulunmaktadır.

tungsten-karbur-kesıcı-takimlar-kullanmanin-faydalari-karbur-kesıcı-takimlarin-avantajlari-nelerdır

Karbür Kesici Takımların Avantajları Nelerdir?

Kullandığınız takım ne kadar keskinse, kesme hızını ve kesim düzgünlüğünü artırma fırsatınız olur. Kesim esnasında tanecik patlaması ya da parçalanma riskleri riskini azaltmanıza da katkı sunar.

3.Yüksek Sıcaklığa Dayanıklı

Aşırı ısınma, çelik takımlar için ciddiye alınması gereken bir sorundur. Üretilen çok yüksek ısılar, çelik takımlarda çeşitli sorunlar oluşmasına neden olabilir, hatta takım geometrisinde değişikliklere neden olabilmektedir. Bu deformasyonlar, çelik takımların kullanılamaz hale gelmesini sağlamaktadır.

Termal deformasyonlar işleme süreçlerinde karşılaşılan yaygın sorunlardandır. Dolayısıyla bu durumla en etkili mücadele yöntemi karbür bir takım seçmektir. Tungsten karbür takımların sağlamlığı, genel açınma, yıpranma ve ayrıca aşırı ısıya karşı direnç göstermelerini sağlar.

Sıcaklık çok yüksek değerlere ulaştığında, karbür takımların ısıya karşı direnci kesim verimliliğini artırmaktadır. Ancak performansta çok nadir durumlar haricinde bir değişim gözlemlenmemektedir. Çelik takımlara oranla daha fazla uygulama gerçekleştirebilirsiniz.

tungsten-karbur-kesıcı-takimlar-kullanmanin-kesıcı-takimlarda-isi-uretımının-onune-nasil-gecılır

Kesici Takımlarda Isı Üretiminin Önüne Nasıl Geçilir?

4.Temiz ve Pürüzsüz Bitirme

Bir kesme işlemi sırasında takım kullanırken birincil düşünce doğru bir kesim yapmaktır. Öte yandan, parça yüzeyinin ne kadar temiz ve düzgün olacağı da düşünülmelidir. Tungsten karbür takımlar, tüm bu süreci gerektiği kadar iyi yapabilmektedir.

tungsten-karbur-kesıcı-takimlar-kullanmanin-faydalari-karbur-kesıcı-takimların-ozellıklerı-nelerdır

Karbür Kesici Takımların Özellikleri Nelerdir?

Tungsten karbür kesici takımın dayanıklılığı ve sağlamlığı, karbür kenarların önemli bir süre keskin kalmasını sağlamaktadır. Yalnızca keskin bir kenara sahipseniz düzgün ve temiz kesimler elde edebilirsiniz. Karbür kesici uçlar, farklı uygulamalarda sorunsuz bir kesim yapmanıza olanak tanıyacaktır.

Elde edeceğiniz temiz kesimler, takımları çalıştırmanızı kolaylaştırmanın yanı sıra yaralanma risklerini de ortadan kaldıracak ya da en aza indirecektir.

5.Onarımı Kolaydır

Tungsten karbür kesici takımların dayanıklılığına pek çok defa atıfta bulunduk. Karbür takımlar köreldiklerinde bile kolayca eski hallerine döndürülebilirler. Körelen kenarı keskinleştirmek için bir bileme taşı kullanmanız yeterli olacaktır.

tungsten-karbur-kesıcı-takimlar-kullanmanin-faydalari-kesıcı-takimlar-nasil-bılenır

Kesici Takımlar Nasıl Bilenir?

Değiştirilebilir karbür takımların diğerlerine göre kritik bir avantajı vardır. Kırılma gibi durumlarda, yeni bir takım almak yerine eski karbür ucu çıkararak yenisini kaynaklamanız mümkündür. Ve bu durum yeni bir karbür takım satın almaktan çok daha uygun bir maliyete sahiptir.

Tungsten karbür takımlar, kesme işleminde daha kolay ve daha doğru sonuçlar elde etmenizi sağlayan avantajlara sahiptir. Dahası, tungsten karbür takımların ömrü çok daha uzundur. Tüm bu özelliklere ilave olarak, karbür takımlar sayesinde zamandan, emekten, paradan ve diğer kaynaklardan tasarruf etmeniz mümkündür.

Paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar

Başlık