Yüksek ve Düşük Helis Açılarının Faydaları ve Dezavantajları

Yüksek ve Düşük Helis Açılarının Faydaları ve Dezavantajları

Bir işleme sürecinin sonucunu etkileyen pek çok faktör bulunur fakat kesici takımın helis açısı gözden kaçanlar arasındadır. Helis açısı, bir takımın merkez çizgisi ile kesme kenarı boyunca düz bir hat arasında oluşan açı olarak tanımlanabilir.

40 derece ya da daha yüksek bir helis açısı, takım sarmalının daha hızlı ilerlemesini sağlarken, daha yavaş ilerleyen sarmallarda bu açı genellikle 40 dereceden azdır.

Herhangi bir işleme operasyonuna uygun takım seçilirken, operatörler malzeme, takım boyutları ve kanal sayısı gibi etkenleri göz önünde bulundururlar. Helis açısını da bu aşamada dikkate almak, daha verimli talaş tahliyesine, daha iyi parça bitirmeye, uzun takım ömrüne ve daha kısa çevrim sürelerinin elde edilmesine katkı sağlayabilir.

yuksek-ve-dusuk-helıs-acilarinin-faydalari-ve-dezavantajlari-helıs-acısı-nedır

helıs-acısı-nedır

Helis Açıları Başparmak Kuralı

Helis açısı arttıkça, kesme kenarı boyunca geçme uzunluğunun azalması genel kabul görmüş bir kuraldır. Ayrıca, herhangi bir işleme operasyonu etkileyebilme potansiyeli olan düşük ve yüksek helis açılarının sunduğu pek çok avantaj ve dezavantajdan bahsetmek mümkündür.

Düşük Helis Takım <40°

Faydalar

  • Gelişmiş Yüksek Mukavemet: Daha büyük bir gövde, sapma ve takımı basınç altında bükme potansiyeli olan kuvvetlere direnebilen, güçlü bir takım oluşturur.
  • Daha az Kaldırma: Düşük helis açılı bir takım, güvenlik parametreleri zayıf ayarlarda bile bir parçanın çalışma masasından kalkma riskini düşürecektir.
  • Daha Yüksek Talaş Tahliyesi: Düşük helis, işleme alanındaki talaşın takım aracılığı ile dışarı çıkması için çok uygun olan büyük talaşlar oluşmasına neden olur.

Dezavantajları

  • Kaba Yüzey: Düşük helis açılı bir parmak freze büyük talaşlar kaldırır. Ancak bazen talaşın tahliyesi ekstra çalışmaya neden olabilir. Bu verimsiz durum, ortalamanın altında bir kaliteye sahip yüzey kalitesine neden olabilir.
  • Düşük Besleme Hızları: Yavaş helis parmak frezenin ürettiği artan radyal kuvvet yüzünden parmak frezenin daha düşük besleme hızında çalıştırılmasını gerektirir.
yuksek-ve-dusuk-helıs-acilarinin-faydalari-ve-dezavantajlari-yuksek-helıs-acili-takim

yuksek-helıs-acili-takim

Yüksek Helis Takım > 40°

Faydalar

  • Düşük Radyal Kuvvet: Daha iyi kesme hareketi sunması nedeniyle daha sessiz ve pürüzsüz çalışır. İnce duvarlı uygulamalarda daha az sapma ve istikrarlı bir çalışma sunar.
  • Verimli Talaş Tahliyesi: Artan helis açısı, kesme kenarının kavrama uzunluğunu azaltırken eksenel kuvveti artıracaktır. Bu durum, talaşları hem dışarı hem de uzağa doğru iterek daha verimli bir talaş tahliyesi sağlar.
  • İyileştirilmiş Parça Finisajı: Ürettiği daha düşük radyal kuvvet nedeniyle yüksek helisli takımlar daha iyi bir kesme hareketi sunarak malzemeyi çok daha kolay keserler. Bu durum daha iyi bir yüzey kalitesi elde edilmesine olanak tanır.

Dezavantajları

  • Zayıf Kesici Kenarlar: Daha yüksek bir helezon nedeniyle takımın kesici kenarları daha ince ve deformasyona eğilimli olacaktır.
  • Sapma Riski: Yüksek helisli takımın sahip olduğu küçük dişler, sapma riski ya da takımı basınç altında bükecek kuvveti artırabilir. Bu, yüksek helis takımların besleme hızını sınırlayan bir durumdur.
  • Arıza Riskleri: Sapma riskinin doğru bir şekilde yönetilmediği durumlarda hem düşük yüzey kalitesine hem de takım arızalarına neden olabilmektedir.

Helis Açısı: Önemli bir karardır

Özetle, her operatör uygulamaları için takım seçiminde birçok farklı etkeni göz önünde bulundurmak zorundadır. Malzeme, bitiş gereksinimleri ve kabul edilebilir çalışma süreleri gibi etkenlerin yanı sıra kullanılan takımın sahip olduğu helis açısı da dikkate alınmak durumundadır. Düşük helis bir parmak freze, büyük talaş oluşumuna, artan takım mukavemetine yardımcı olurken kaldırma kuvvetlerini azaltma eğilimindedir. Ancak her uygulamada mükemmel sonuçlar vermeyebilir. Düşük helis açılı takımın aksine yüksek helis açılı parmak frezeler verimli talaş tahliyesi ve mükemmel bitirme sunar. Ancak doğru kullanılmadığı durumlarda takımın kırılması ile sonuçlanabilecek sapma sorunlarına neden olabilir.

Paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar

Başlık