CNC Makinelerinin Ömrü Nasıl Artırılır?

CNC Makinelerinin Ömrü Nasıl Artırılır?

Bu Yazıyı Dinleyebilirsiniz.

CNC Makinelerinin Ömrünü Artıracak İpuçları

Bu makalede, CNC (bilgisayarlı sayısal kontrol) makinelerinin yaşam döngülerini uzatmak için yapılabilecekleri sektörün içinden uzmanlara sorarak sizlere kısa bir özet oluşturmaya çalıştık.

Doğru Zamanda Tamir

CNC işleme esnasında ortaya çıkan gürültü değişimleri, önemli bir hasar ya da tamir ihtiyacının başlıca belirtilerindendir. Titreşimleri, düşük ya da yüksek perdeli gürültüyü artıran başlıca nedenler hasarlı kaplama ya da talaşlardır. Düzenli kesim işlemleri esnasında ortaya çıkan yeni titreşim sesleri ya da ses değişimleri vakit kaybetmeden araştırılmalıdır. Bu küçük farklılıklarda tespit edilen işaretler, genellikle iş mili kaynaklı sorunların bir göstergesi olabilir. İş mili sorunları, daha büyük sorunlara ve maliyeti çok daha yüksek makine tamiratından daha kolay çözülebilir sorunlardır. Önemli onarım ve değişimlerden kaçınmak için öngörülü ve makine ile uyumlu olmak çok önemlidir.

cnc-makınelerının-omrunu-arttiracak-ıpuclari-cnc-torna-tezgahi-tamırı

CNC Torna Tezgahı Tamiri

Sürekli Bir Yeniden Üretim Uzmanı İle Anlaşmak

Sürekli CNC makineleri ile çalışan işletmeler için, makine parçalarında onarım ya da inceleme ihtiyaçlarını karşılamak için önceden bir yeniden üretim uzmanı ya da tamirci ile anlaşılması değerli bir çözümdür. Yeni bir makine alıyorsanız, CNC makinelerinde çalışmak ve makineleri tamir etmek konusunda deneyimli biri ile anlaşmanızı öneririz. Zira onarım uzmanları, makine durumunu hızlıca değerlendirme ve önerilerde bulunma yeteneğine sahiptir. Ayrıca arıza analizi ve onarım teklif raporlarının doğruluğunu irdelemek için kayıt altında tutması da daha sonra hoş olmayan sürprizlerle karşılaşmanızı engelleyecektir. Makine dengeleme, tartma ve onarım gibi durumlarda kullanılan gelişmiş araçlar ve CNC tamir ekipmanı yalnızca uzman teknisyenlerin kullanımına sunulmalıdır.

Bu Yazımızı Okumuş Muydunuz? ▶▶▶▶ CNC Tezgahlarında Rijitliğin Tanımı

CNC Arıza Raporlarının Önemi

Bir CNC (bilgisayarlı sayısal kontrol) makinesinde tamirata neden olan bir iş mili arızası olduğunda, her arızada bir arıza raporu gereklidir. Bu raporlar, genel olarak makinede nelerin yanlış gittiğini fotoğraflar, metin ve ayrıntılarla kayıt etmeye olanak tanır. Tamir teknisyenleri, makine sahibinin gelecekteki arızaları önlemesine yardımcı olması amacıyla bu belgeleri düzenler ve teslim ederler.

Paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar

Başlık