Metal İşleme Hakkında Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

Metal İşleme Hakkında Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

Metal işleme pazarı gün geçtikçe büyümekte ve böylece büyük bir potansiyele erişmektedir. Son on yılda metal işleme endüstrisinde hızlı bir değişim yaşandı ve tornacılar, metal parçaların teknik üretimine daha fazla ilgi göstermeye başladı. Metal işleme parçalarının birçok endüstride kullanıldığı düşünüldüğünde, metal işleme hakkında bilmeniz gereken her şeyi, CNC metal işleme nasıl çalışır ve avantajları nelerdir gibi konuları anlamak önemlidir. Bu makale, metal işleme parçalarını üretmeyi düşünen tornacılar için uygundur.

Metal İşleme Ne Anlama Gelmektedir?

Makine araçlarının hareketini yönlendiren programlanmış bilgisayar yazılımının yardımıyla gerçekleştirilen bir üretim sürecidir. İstenilen özelliklere uygun, metal işlenmiş parçaların otomatik olarak üretildiği bir süreçtir. Dolayısıyla bu süreç, çeşitli metal kaldırma işlemlerini içermektedir. Bu işlemler ise şu şekildedir:

  • Mekanik işleme
  • Aşındırıcı işleme
  • Kimyasal işleme
  • Termal işleme
metal-ısleme-hakkinda-bılmenız-gerekenler-nelerdır-metal-ısleme-nedır

Metal İşleme Nedir?

CNC Metal İşleme Nasıl Çalışır?

CNC sistemi, metalin kesilmesi için belirtilen değerlere uyan bir programla beslenen bir cihazdan oluşur. Ek olarak program, tüm gerekli kesme işlemlerini ve son ölçüleri bilgisayara girer. Sonuç olarak, bilgisayar tam olarak ne yapılması gerektiğini anlar ve tüm kesme operasyonlarını gerçekleştirir. Torna tezgahları, freze makineleri ve delme makineleri, CNC üzerinde çalıştırılabilen popüler makine araçlarından bazılarıdır. Dolayısıyla bu makinelerin temel amacı, metalden bazı kısımların  daha uygun bir şekle dönüştürülmesidir. CNC makineleri, hassasiyetleri ve kesinlikleri ile tanınmaktadır. Ayrıca günümüzde çoğu hassas iş için CNC makineleri gereklidir.

metal-ısleme-hakkinda-bılmenız-gerekenler-nelerdır-cnc-metal-ısleme-nasil-calisir

Metal İşleme Nasıl Çalışır?

Metal İşlemenin Avantajları Nelerdir?

CNC destekli metal işlemenin avantajları aşağıda sıralandığı gibidir:

  1. Hassas Bileşenler

İnsan hataları, otonom işleme ve CNC işleme teknolojisinin dijital şablonu sayesinde ortadan kaldırmaktadır. Ayrıca CNC makineleri, işlenmiş metal parçanızda şekil, boyut veya diğer özellikler açısından ihtiyaç duyduğunuz ürün özelliklerine tam olarak uyum sağlamak için tasarlanmaktadır.

  1. Düşük Üretim Maliyeti

Üretim maliyetlerinden tasarruf edersiniz. CNC makineleri güçlü, yüksek hızlı, hassas ve büyük siparişleri yönetme yeteneğine sahiptir. Ayrıca bu makinelerle yapılan işleme, daha fazla para kazanmanıza ve işletmenizin gelişimine katkı sağlaması açısından avantajlıdır. Ayrıca makine yazılımı bakımından para tasarrufu yapabilirsiniz, çünkü gerektiğinde kendi kendini günceller. Genel olarak CNC makineleri, çok fazla bakıma ihtiyaç duymaz. Şu anda yapmanız gereken tek şey kesici takımları değiştirmek ve biraz temizlik yapmak olacaktır.

metal-ısleme-hakkinda-bılmenız-gerekenler-nelerdır-cnc-metal-ıslemede-kullanilan-kesıcı-takimlar

CNC Metal İşlemede Kullanılan Kesici Takımlar

  1. Manuel Makinelerden Daha Yeteneklidir

CNC makineleri, gelişmiş tasarım araçlarıyla birlikte kullanıldığında, manuel makinelerin üretemediği çıktıları oluşturabilmektedir. Yetenekli mühendislerin kullandığı geleneksel cihazlar, ileri düzey tasarım yazılımları ve metal CNC makinelerinin yetenekleriyle rekabet edemez. CNC makineleri ile istediğiniz herhangi bir şekil, doku veya boyutu oluşturabilirsiniz.

  1. Kaliteli Ürün Elde Etme

Bu işlem, benzer çıktıları üretme avantajına sahiptir. En iyi mühendisler bile geleneksel bir makine kullanarak birbirine bu kadar benzeyen metal parçaları üretemezler. Bununla birlikte, her bileşen CNC işleme sayesinde prototipin tam özelliklerine sahip üst kalitede ürünler üretilmesine yardımcı olur.

  1. Daha Az Kas Gücü

CNC makineleri programlanabilir oldukları için üretim görevlerini otomatik olarak gerçekleştirebilmektedir. Dolayısıyla, üretim görevlerini tamamlamak için büyük bir personel istihdam etmenize gerek kalmaz. Ayrıca CNC makineleri, gereken tasarımları yüklemek için yalnızca bir programcıya ihtiyaç duyar ve bir yetkin operatör, birden fazla CNC makinesini çalıştırmak için yeterlidir. İş gücü maliyetlerinden tasarruf ederek bu tasarrufları müşterilerinize yansıtarak şirketinize rekabet avantajı sağlayabilirsiniz.

Paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar

Başlık