Delta Kalıp Elemanları
Bu Yazıyı Dinleyebilirsiniz.
Delta Kalıp Elemanları Çeşitleri ve Fiyatları
Delta Kalıp elemanları, seri üretimi kolaylaştıran, değişik biçimdeki parçaların üretimini ekonomikleştiren, parçaların yeniden işlenmesine gerek bırakmayan yardımcı elemanlardır. Bu kalıplar özellikle imalat sektörünün en etkili aracı olarak otomotiv sektörü başta olmak üzere çok sayıda endüstride etkili bir biçimde kullanılmaktadır.
Delta Kalıp Elemanları Ne İş Yapar?
Delta kalıp elemanları ne iş yapar sorusundan önce kalıp nedir, ne işe yarar sorusuna yanıt bulmak gerekir.
Kalıp, “İmalatta kullanılan özdeş iş parçalarını istenilen ölçü sınırları içerisinde ve kısa zamanda üreten, malzeme sarfiyatı ve insan gücünün en düşük seviyede tutulmasına yardımcı olan, takım tezgâhları ile çalışabilen aygıtlardır.
Delta kalıp elemanları da, bu şirket tarafından piyasaya sunulan kalıp elemanlarıdır.
İmalat sektöründe yoğun bir şekilde kullanılan Delta kalıp elemanları, otomotivin yanı sıra çok sayıda endüstri kolunda da kullanılmaktadır.
Zira Delta Kalıp elemanları çok önemli işlevler üstlenirler.
Öncelikle seri üretimi kolaylaştırırlar. İnsan gücünün daha az kullanılmasını sağlarlar. Delta Kalıp elemanları ile kalıplanan iş parçalarının üretim oranı daha yüksektir. Üretim otomatik hale gelir. Yüksek üretim sayıları sunarlar. Diğer metotlar ile üretilemeyen çok küçük parçaların üretilebilirliğini sağlayan Delta Kalıp elemanları kalıplanan parçaların yeniden işlenmesi gerekliliğinin de ortadan kaldırır. Ayrıca üretim aşamasında, kalıplanan parçaların ölçülerinin istenilen sınırlar içerisinde kontrol edilmesi de kalıp elemanları sayesinde gerçekleştirilir.
Delta Kalıp Elemanları Ürünleri
Delta kalıp elemanları geniş bir ürün gamına sahiptir. Her ihtiyaca yönelik ürün ile farklı imalat sektörlerine hizmet verilmektedir.
Bu ürünleri şöyle sıralamak mümkündür:
- Plastik Kalıbı Ürünleri
- Metal Kalıbı Ürünleri
- Yaylar
- Mekanik Tutucular
- Kamlar
- Zımbalar
Plastik Kalıbı Ürünleri
Plastik kalıbı ürünlerinin kendi içinde farklı kategorileri vardır.
Delta kalıp elemanları içinde yer alan plastik kalıbı ürünleri şöyle sıralanır:
- Boynuz pimi yatağı
- Burç
- Kilitlemeler
- Kolon
- Tespit burcu
Metal Kalıbı Ürünleri
Delta Kalıp elemanları içine yer alan Metal kalıbı ürünlerinin de farklı ürün kategorileri yer almaktadır. Bunlar:
- Bilyalı kafes
- Bronz burç
- Burç
- Çelik plaka
- Döküm blok
- Grafitli burç
- Grafitli plaka
- Kolon
- Konum plakası
- Sinterli burç
- V-Blok şeklinde sıralanabilir.
Bilyalı Kafes
Seri çalışan ve progresif sac kalıplarında, dakikada 200 vuruş üzeri kalıpların gövde ve ara plakalarının yanı sıra plastik kalıplarının ara plakalarında da merkezleme elemanı olarak kullanılırlar. Aynı zamanda kesilen malzemenin 0,5 milimetre kalınlığının altına düştüğü durumlarda da bilyalı kafes kullanılması önerilir.
Grafitli Plaka
Plastik ve sac kalıplarında kullanılır, kalıplarda oluşan yanal yüklerin kolon ve burçlara gelmemesi için, dolayısıyla kalıbın sağlıklı çalışmasına yardımcı olmak adına kalıp gövdesi içerisinde belli bölgelerde yanal yüklere karşı kuvvet olarak kullanılır.
Yaylar
Bir kuvvetin etkisi altında kaldığı zaman esnek şekil değiştirebilme özelliğine sahip malzemelerden üretilen, şekil değiştirme sırasında enerji depolayabilen, etki eden kuvvet ortadan kalktığında eski şeklini alan makine elemanlarıdır. Yaylar eski şeklini geri alırken depoladıkları enerjinin bir kısmını geri verebilirler. Genellikle makine parçalarını aynı konumda tutmak, darbeleri, sarsıntıları ve titreşimleri azaltmak ve parçalara hareket sağlamak amacıyla kullanılan yaylar kalıp endüstrisinde önemli bir yere sahiptir.
Yaylar renk kodlarıyla da belirtilir. Yeşil yaylar hafif yüklerde, mavi yaylar orta yüklerde, kırmızı yaylar ağır yüklerde kullanılır. Ekstra ağır yüklerde sarı yaylar kullanılırken, ekstra hafif yüklerin yayı açık yeşildir.
Yay ürün grubunda yer alan Delta Kalıp elemanları ise şunlardır:
- Çelik yay
- Gazlı yay
- Vulkalon
Bu grupta yer alan gazlı yay Delta Kalıp elemanları içinde önemli bir yere sahiptir. Kalıplarda metal ve kauçuk yaylar yerine kullanılırlar, küçük bir alanda daha fazla bir kuvvet elde edebilir, daha uzun ömürlüdür, minimum kurslardan çok yüksek kurslara kadar çeşitleri vardır. Bir yuvaya gömülü çalışabildikleri gibi bağlantı elemanlarıyla önden veya arkadan da bağlanabilmektedirler. Tek tek kullanılabildikleri gibi, sistem bağlantı olarak da kullanılabilinir.
Vulkalon yay da geniş kullanım alanına sahip bir yay çeşididir. Kalıp yayları olarak kullanılabilen vulkalon yaylar bazı taşıma araçlarının tekerleklerinde, sızdırmazlık işlemlerinde, süspansiyon ve titreşim azaltma ihtiyacı bulunan alanlarda çokça tercih edilir.
Vulkalon yay aşınmaya karşı son derece dirençli olmasının yanı sıra yırtılma ve kopmalara karşı da oldukça dayanıklıdır.
Mekanik Tutucular
Mekanik tutucular Delta Kalıp elemanları içindeki en kalabalık ürün grubudur. Bu ürün grubunda;
- Emniyet cıvata
- Emniyet halkalı
- Emniyet pimi
- Frenleyici
- Hava birleştirme
- Havalandırma
- İstif takozu
- Kama
- Konik kitleme
- L dayama
- Merkezleme pim,
- Pabuç
- Pul
- Sac dayama
- Sensör plakası
- Stoplama bloğu
- Stoplama
- Taşıma braketi
- Taşıma mili
- Tespit cıvatası
- Tespit pimi
- Tutucu
- Yaylı itici
- Yönlendirici vardır.
Kamlar
Kamlar, sac kalıplarında kullanılır, kalıplardan çıkan sac ürünün yanda veya negatifte kalan kısımlarındaki delme, kesme veya bükme operasyonlarında bir zımba kombinasyonuyla kullanılır. Bu sayede ilave operasyonlara gerek kalmaksızın mevcut operasyonun içerisinde işlem gerçekleştirilmiş olur.
Zımbalar
Zımbalar kalıplarda iş parçasını dişi zımba boşluğuna iten ve kesme kuvvetinin etkisi ile kesilmesini sağlayan elemanlarıdır.
Delta Kalıp elemanlarının zımbalar ürün grubunda yer alan ürünlerin listesi ise şöyledir:
- Havşa başlı itici
- Havşa başlı
- Silindir başlı itici
- Silindir başlı
- Zımba kovanı
Delta Kalıp Elemanları Fiyat Teklifi İste
Delta Kalıp elemanlarından herhangi birine ihtiyacınız varsa, gelmeniz gereken nokta Ata Teknik olmalıdır.
Ata Teknik web sitesinde yer alan Delta Kalıp elemanları fiyat teklifi iste butonunu kullanarak kolay bir şekilde fiyat teklifi alabilirsiniz.
Butona bastığınızda karşınıza çıkan sayfada sizden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmalısınız.
Bu sayfada sizden istenen bilgiler şöyle:
- Ürün kodu veya adı
- Ad- soyad
- e-posta adresi
- GSM no
- Sabit no
- Firma adı
- Açıklama
İstenen bilgilerin doldurulmasından sonra ise “Gönder” butonuna basmanız yeterli olacaktır.
En kısa sürede bu isteğinize geri dönüş tarafımızca yapılacaktır.